Om

Naula Design – Emil Naula – är en effektiv enmansbyrå inom grafisk formgivning som hjälper dig att kommunicera ditt varumärke. Med 12 års erfarenhet både från att arbeta inhouse och som frilansare erbjuder jag lösningar för de flesta typer av kommunikationsuppdrag: grafisk design, logotyper, illustrationer, Office-mallar och webbdesign. Tveka inte att kontakta mig för mer info, referenser eller rådgivning. 

Jag har alltid dragits till det grafiska. I alla åldrar så länge jag kan minnas. Uppväxt i en familj i Dalarna med en far som arbetade som illustratör och formgivare trodde jag länge att grafisk form var något som alla kommenterade vid frukostbordet. Efter frilansande i tidig ålder valde jag dock att studera statsvetenskap vid Uppsala universitet.

Efter studierna studsade jag tillbaka in i branschen, då som kommunikatör på bostadsbolaget Uppsalahem. Jag utvecklades mycket som ansvarig för företagets trycksaker, grafisk formgivare, skribent och redaktör för webb och sociala medier. Men det jag kanske är mest stolt över är mitt arbete som projektledare för Uppsalahems årsredovisning (nominerad till Svenska Publishingpriset och vinnare av Svenska Designpriset) samt mitt deltagande i framtagandet av en ny varumärkesplattform och grafisk profil (nominerad till det Svenska Designpriset).

Under min tid på Uppsalahem förstod jag att jag måste få jobba med något som ser ut, något som uttrycker något och något som talar till en mottagare. Det är där mitt engagemang ligger och det är det jag ständigt vill utveckla.

Så efter fyra år som kommunikatör reste jag 2012 till Barcelona för att utveckla mitt skapande. Plötsligt föll pusselbiten statsvetenskap på plats, då jag genom konstnärligt skapande kunde kombinera det grafiska med mitt intresse för samhällsfrågor.

Sedan dess har jag ytterligare utvecklat mitt konceptuella tänkande, deltagit i ett tiotal utställningar, startat upp egen byrå, gift mig med min underbara spanjorska, fått barn, köpt ett hus i Djura (mellan Gagnef och Leksand i Dalarna) och helt enkelt insett att det är det här jag vill göra.

UTMÄRKELSER

Årsredovisning, Uppsalahem
Roll: projektledare
Pris: Svenska Designpriset 2013
Nominering: Svenska Publishingpriset 2013

Varumärkesplattform/grafisk profil, Uppsalahem
Roll: delprojektledare
Nominering: Svenska Designpriset 2012

ARBETSLIV I URVAL

2012 – pågående
Frilansande grafisk formgivare och konstnär

2008 – 2012
Kommunikatör Uppsalahem AB

2008
Frilansande grafisk formgivare

UTBILDNING/ART RESIDENCIES

  • 2019: Videoredigering i After Effects, Jönköping universitet
  • 2014–2015: La Escocesa, 6 månaders Art Residency, Barcelona
  • 2014: Metáfora International Workshop, ett års heltidsstudier i Studio Arts, Barcelona
  • 2013: Estudio Nómada, 4 månaders konststudier, Barcelona
  • 2011: Kommunutbildning, Att möta media, kurs med Paul Ronge
  • 2011: Berghs School of Communications, kurs i grafisk kommunikation
  • 2010: Berghs School of Communications, kurs i filmproduktion
  • 2008: Nationalekonomi, Uppsala universitet, Sverige
  • 2008: Journalistik, Karlstads universitet, Sverige
  • 2006–2007: Statsvetenskap, Uppsala universitet, Sverige

Trycksaker

Formgivning för alla typer av trycksaker: visitkort, flyer, affisch, broschyr, inbjudan, bok eller andra format. Se exempel

Logotyper och grafiska profiler

Från enklare prisvärda logotyper till kompletta grafiska profiler för din start-up eller varumärkesgenomgång. Se exempel

Presentationer

Gör något mer av er klassiska PowerPoint-presentation. Jag arbetar med stor vana i Powerpoint, Keynote och Prezi. Se exempel

Något annat?

Kontakta mig gärna med alla typer av förfrågningar inom grafisk design eller kommunikation, så kan vi se hur jag kan hjälpa dig.